کلینیک تغذیه ماهورا

پرخوری عصبی یا بولیمیا (Bulimia nervosa)

خانمی بی اشتها و مبلا به پرخوری عصبی

آنچه خواهید خواند:

پرخوری عصبی یا بولیمیا (Bulimia nervosa) نوعی اختلال در نوع خوراک است که امروزه با بالا رفتن تنش های اجتماعی و زیستی در جوامع مدرن، بسیار بیشتر از پیش در افراد قابل مشاهده است. این اختلال آن جایی نمود پیدا میکند که فرد در مواجهه با شرایط نامساعد ذهنی یا روحی روانی بطور ناخودآگاه و ناخواسته شروع به افزایش مصرف خوراکی های غیر مفید و یا ریزه خواری میکند و پس از آن دوره مجدداً برای کاهش وزن خود اقدام به گرفتن رژیم های غیر اصولی و آسیب‌زا میکند که این امر باعث بروز خطر از هر دو سوی این اختلال میشود.

 
این اختلال آن جایی نمود پیدا میکند که فرد در مواجهه با شرایط نامساعد ذهنی یا روحی روانی بطور ناخودآگاه و ناخواسته شروع به افزایش مصرف خوراکی های غیر مفید و یا ریزه خواری میکند و پس از آن دوره مجدداً برای کاهش وزن خود اقدام به گرفتن رژیم های غیر اصولی و آسیب‌زا میکند که این امر باعث بروز خطر از هر دو سوی این اختلال میشود.
 
 
 
شناخت درست و درک مناسب از این اتفاق بد ذهنی موجب آگاهی بیشتر از آن و جلوگیری از روند ناخواسته آن میگردد،به نحوی که فرد ناآگاه پس از شناخت این روند ذهنی، میفهمد که این تغییر در نوع و حجم خوراک خواسته بدنی نیست و برگرفته از اتفاقی ناگوار و ذهنی است که بدن را در شرایط افزایش ذخایر خود قرار داده است.

پرخوری عصبی از مهم‌ترین اختلالات غذایی است!

 
افراد مبتلا به این اختلال هیچ اختیاری بر اشتها و حجم غذای خود ندارند و به دنبال آن درگیر اضافه وزن میشوند که از همین جهت هم مجدداً با ایجاد نارضایتی از فیزیک خود درگیر مشکلات دیگر روانی مانند افسرگی میشوند.
 
در واقع پرخوری عصبی نوعی چرخه معیوب روانی-بدنی است که هر کدام دیگری را تشدید میکنند. 
 
 
 
در واقع، اختلال بولیمیا با این چرخه های آسیب‌زا شناخته میشود که طی آن فرد به صورت مرکب و متناوب دچار نارضایتی ذهنی از بدن خود میشود.
 
طی این دوره ها با افزایش وزن، فرد بیمار با مشاهده این روند، تصمیم به کاهش وزن فوری و خطرناک برای جبران مساله پیش آمده میگیرد که خود این تلاش ها موجب بروز بیماری های متعدد برای دستگاه گوارش میشود و سایر بدن میگردد.
 
 
 
نقاشی مغز و نورون ها
این تلاش‌ها اغلب شامل استفراغ عمدی، استفاده از ملین، روزه‌داری و حذف دست کم دو وعده غذایی یا انجام ورزش‌های بسیار سنگین برای کاهش آنی وزن هستند.
 
 همچنین فرد مبتلا به اختلال پرخوری معمولاً احساس شرم، گناه و نارضایتی شدید از خود دارد و در عین حال کنترلی روی خوراک خود نداشته و باز هم دوره‌های پرخوری را به تکرار می‌کند.
 
 
این افراد کنترلی روی حجم خوراک خود ندارند و بسته به شدت اختلال و روحیه فرد، دست کم دو وعده و بعضاً تا بیش از چهارده وعده در هفته اقدام به پرخوری مینمایند.
 
 
اگر چه علت اصلی پرخوری عصبی برای متخصصان دانشمندان به وضوح آشکار نیست، اما آنچه که بدیهی است این مساله است که ذاتاً ذهن در شرایط اضطراری روی به جمع آوری انرژی میکند.
 

بگذارید با مثالی این اتفاق را شرح دهیم:

 
تصور کنید در بحرانی پیش بینی نشده قرار میگیرید؛
 
فرضاً کشاورزی هستید که گندم می کارید، و با خبر میشوید که طبق پیش بینی های هواشناسی بعد از بهاری پر باران، تابستانی گرم خواهید داشت که این گرمای بی سابقه باعث آسیب به محصولتان خواهد شد.
 
چه خواهید کرد؟
 
این پیش بینی و این شرایط ناگوار احتمالی شما را وادار به ذخیره آب به هر نحوه ممکن خواهد کرد.
 
حال میخواهد کندن استخر باشد یا حفر چاه یا هر روش دیگری که به شما اطمینان دهد از این شرایط سخت به جان سالم به در خواهید برد.
این دقیقاً همان تصمیمی است که بدن در شرایط حاد می گیرد!
 
در واقع استرسی که شما بابت اتفاقی ناگوار یا رنجی پیش آمده تحمل میکنید، نقطه‌ای از دستگاه روانی را تحت تاثیر قرار میدهد که خود را در شرایط قحطی تصور کرده و روی یه پس انداز انرژی بیشتر میکند تا اگر شرایط سخت‌تر شد، زنده بماند.
 
تصویر مغز که از خوراکی تشکیل شده

پرخوری های عصبی معمولاً با علائم زیر همراه هستند:

● بصورت دوره ای و متناوب‌اند،پر خوری شدید، رژیم سخت.
 
● فرد درگیر توان مقابله با گرسنگی را ندارد و گرسنگی رو خلقیات وی تاثیر سو میگذاید.
 
● وقوع گرسنگی معمولاً تدریجی است و ساعتی مشخص دارد، اما در این افراد گرسنگی به یکباره اتفاق می‌افتد و زمان مشخصی هم ندارد و عموماً خارج از وعده های غذایی است.
 
● پس از مدت کوتاهی از خوردن غدا، باز هم احساس ضعف و گرسنگی به فرد دست میدهد.
 
● حجم وعده های او بالاست، و معمولاً با خستگی از غذا خوردن دست مسکشد نه با سیری
 
● معمولاً این افراد پس از رخ دادن اتفاقات عصبی گرسنه میشوند و دسگاه روانی آنها تصمیم گیرنده خوراکشان است، نه نیاز بدنی آنها.

درمان:

 
این اخلال را میتوان با آگاهی و شناخت از آن کنترل کرد
 
بهتر است در روند درمان، در کنار خود روان درمانگری خوب داشته باشیم تا مارا از فراز و نشیب های دستگاه روانی و حقه‌هایی که به خودمان میزنیم آگاه سازد.
 
این اختلال باعت ایجاد نارضایتی از خودمان میشود که میتوانیم با شناخت و آگاهی از آن در کنار دریافت مشاوره های مناسب، از این بحران عبور کرده و به تناسب اندام برسیم.
 
 
 
ما در ماهورا با آزمون‌های رایگان بررسی های ابتدایی این مساله، شما را به این اطمینان میرسانیم که درگیر این مساله هستید یا خیر، و اگر با این اختلال دست و پنجه نرم میکنید،چه میتوان کرد تا عبور از این بحران برایتان راحت‌تر باشد.
 
رسالت ما، سلامت شماست و در این راستا از هیچ تلاشی برایتان دریغ نخواهیم داشت.
 
 
 
شما میتوانید از طریق لینک زیر در تست پرخوری عصبی شرکت کنید تا ما با بررسی پاسخ های شما نتیجه را به شما اعلام نماییم
 
 

بیشتر بخوانید:

2 دیدگاه دربارهٔ «پرخوری عصبی یا بولیمیا (Bulimia nervosa)»

    1. سلام حمید رضا جان
      وقتت بخیر
      همینطور است!
      اگر دقت بفرمایید داخل مقاله به رفرنس ها لینک داده شده.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرخوری عصبی یا بولیمیا (Bulimia nervosa)

خانمی بی اشتها و مبلا به پرخوری عصبی

آنچه می خوانید:

اشتراک گذاری: